Trasování nakažených lidí covidem-19 v praxi pořádně nefunguje, hrozí kolaps zdravotního systému a zdravotníci nevědí, co mají dělat dříve – přesto ostravská hygiena poslala kontrolu do bohumínské nemocnice na covidovou jednotku. Kontroly, jak jsou dodržována vládní opatření, údajně nařídila hlavní hygienička Jarmila Rážová. Ředitel nemocnice v Bohumíně a bývalý ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček to považuje za „plivnutí do tváře zdravotníkům“ a blokování kapacit už tak nestíhajících hygien a nemocnic. 

Informoval o tom server Novinky.cz.

„Neuvěříte!!! Zdravotníci i v naší nemocnici už fakt neví, co dřív. A tak je dneska přišly zkontrolovat dvě pracovnice z hygieny. Jestli dodržujeme všechna nařízeni ministerstva ke covidu, máme všechny papíry a tak. Chtěly na i covid jednotku, ale zapomněly si vzít ochranné obleky,“ napsal Němeček na Twitter.

Blokování kapacity hygieny, které nestíhají dělat svou práci, a nemocnic, považuje v této situaci Němeček za absurdní.

„Když zavoláte zdravotníkům, kteří se zrovna oblíkají do obleku, že by se měli věnovat hygieně, tak je to plivnutí do tváře těm lidem. Nevím, jestli jim to nedochází, v jakých emocích a situaci zdravotníci dnes jsou. Představa, že v době, kdy se situace zhoršuje každým dnem, budou zdravotníci provádět hygienu po oddělení, je neskutečná a říkám si, jestli žijeme v normálním státě,“ uvedl ředitel bohumínské nemocnicepro Novinky.cz.

Němeček následně kontaktoval ředitelku ostravské hygieny Pavlu Svrčinovou

Do bohumínské nemocnice dorazily dvě pracovnice ostravské hygieny, aby zkontrolovaly papíry a dodržování opatření. (pel)