Útočník na přednášce v Berlíně ubodal lékaře. Obětí je syn bývalého prezidenta Richarda von Weizsäckera, Fritz von Weizsäcker.

Útočník na veřejné přednášce v Berlíně ubodal lékaře Fritze von Weizsäckera, syna bývalého německého prezidenta Richarda von Weizsäckera. Pachatel podle policie zaútočil náhle a jeho motiv není znám. Těžce zranil také dalšího muže, který se von Weizsäckera snažil chránit.

Útočník, který vyběhl z obecenstva, zabil šéfa interního oddělení kliniky Schlosspark v berlínské čtvrti Charlottenburg von Weizsäckera na veřejné přednášce.

Policie uvedla, že podezřelý u ní dosud neměl žádné záznamy. Von Weizsäcker byl na místě mrtvý.

Podle DPA lékaře bránil policista, který na přednášku přišel ze soukromého zájmu. Další lidé z hostů pak útočníka pomáhali zadržet.

Podle německých médií von Weizsäcker přednášel na téma steatózy (ztučnění) jater. Na akci přišlo asi dvacet lidí. Klinika podobné přednášky pro laickou veřejnost pořádá pravidelně.

Devětapadesátiletý Fritz von Weizsäcker od roku 2005 vedl interní oddělení kliniky Schlosspark v berlínské čtvrti Charlottenburg.

Fritz von Weizsäcker byl jedním ze čtyř dětí někdejšího primátora západního Berlína a pozdějšího šestého prezidenta Spolkové republiky Německo Richarda von Weizsäckera, který stál v čele státu v letech 1984 až 1994. Bývalý prezident zemřel v roce 2015.

(pel)