Stát zlikvidoval skupinu Slot Group miliardáře Milutina Periče. Firmu zničila regulace hazardu.

Stát regulací hazardu zlikvidoval herny a kasina ze skupiny Slot Group miliardáře Milutina Periče. Jeden z největších provozovatelů hazardních her v ČR nezvládá platit dluhy, a proto na sebe podal návrh na insolvenci. Plzeňský krajský soud podniku vyhověl a vyhlásil insolvenční řízení. 

Informaci zveřejnil server E15.cz.

„S ohledem na stávající ekonomickou situaci na trhu, a především v důsledku legislativních změn v tomto oboru podnikání došlo k propadu výnosů společnosti a k trvalému snížení ziskovosti,“ je uvedeno ve zveřejněném insolvenčním návrhu Slot Group.

Na podnik dopadla přísná regulace hazardu v Česku. Tržby firmy se loni propadly o 46 procent na 1,1 miliardy korun. Zároveň firma výrazně prohloubila ztrátu na 300 milionů.

Zadlužení Slot Group převyšuje 1 miliardu korun, z toho 420 milionů dluží bankám.

„Se změnou právních předpisů vznikla možnost obcím, aby svými vyhláškami omezily podnikání v oblasti hazardních her, což způsobilo pokles počtu provozoven z původních 419 na dnešních 193,“ uvedla firma.

Další omezení jsou podle ní limity na délku hry, omezení výher, limity na prohry, přestávky při hře a samozřejmě i registrace hráčů.

Skupina chce situaci vyřešit reorganizací. To znamená, že by například při nalezení vhodného investora mohla pokračovat dál.

(pel)