V říjnu se oproti září zvýšil počet bankrotů podnikatelů, firem i počet osobních bankrotů. Bylo vyhlášeno 1186 osobních bankrotů (o 96 více), 437 bankrotů podnikatelů (o 12 více než v září) a 66 bankrotů obchodních společností (o 32 více). Vyplývá to z analýzy společnosti CRIF.

V posledních dvanácti měsících bylo vyhlášeno 663 bankrotů obchodních společností, což je o 18 procent méně než v předchozím dvanáctiměsíčním období. Zároveň bylo vyhlášeno 5517 bankrotů fyzických osob podnikatelů, což představuje pokles o 15 procent.

Celkem 20 bankrotů obchodních společností bylo v říjnu vyhlášeno v Praze, což je ze všech krajů nejvíce. Druhý nejvyšší počet bankrotů obchodních společností byl vyhlášen v Jihomoravském kraji, a sice 16 bankrotů. Naopak nejméně bankrotovaly obchodní společnosti ve Středočeském, Ústeckém, Královéhradeckém a Pardubickém kraji, kde bylo vyhlášeno po jednom bankrotu obchodní společnosti.

Podnikatelé nejvíce bankrotovali v Ústeckém kraji, kde jich bylo 60. V Moravskoslezském kraji zbankrotovalo 59 podnikatelů a ve Středočeském kraji bylo 39 bankrotů. (jaz)