Napětí v Německu roste, Němci útočí na uprchlíky... (Ilustrační foto)

Napětí v Německu v souvislosti s přistěhovalci roste. Němci znovu zaútočili na migranty, napadli běžence ze Somálska a Afghánistánu. Ženu, která uprchlíky bránila, hodili útočníci pod auto.

Dva muži napadli v sobotu večer v městečku Hasselfelde čtyřčlennou skupinu Afghánců na okraji sportovního hřiště. Přišli k nim, nadávali jim a pokřikovali na ně rasistické urážky, napsala agentura DPA.

Sedmnáctiletého mladíka pak napadli. Utrpěl lehké zranění.

Když proti útočníkům chtěla zasáhnout žena, která migranty doprovázela, strčili ji pachatelé proti autu. Ženě se naštěstí nic nestalo. Útočníci pak utekli.

Podobný případ se v noci na neděli stal ve 30 kilometrů vzdáleném Halberstadtu. Pětice opilých Němců urážlivě pokřikovala na tři Somálce vracející se do ubytovny. Při následné potyčce pak všichni tři žadatelé o azyl utrpěli lehká poranění, zraněn byl i jeden z údajných útočníků.

Policie oba případy vyšetřuje kvůli podezření z ublížení na zdraví a pro podezření z podněcování k rasové a etnické nenávisti.

Situace se v souvislosti s migranty v Německu v poslední době vyhrotila zejména ve městě Chemnitz (Saská Kamenice) nedaleko českých hranic. Ve městě Chemnitz nedaleko českých hranic se od konce srpna demonstruje v reakci na smrt Němce, z níž je podezřelá trojice přistěhovalců ze Sýrie a Iráku.

Po tomto násilném činu Chemnitzem prošla řada demonstrací, kterých se účastnili i pravicoví radikálové. Někteří z nich napadali přistěhovalce, média i policisty.

Čtěte více:

Tisíce lidí demonstrovaly v Saské Kamenici proti migraci, ale i proti krajní pravici

Merkelová se opřela do demonstrantů v Chemnitzu. Šíří prý pouze nenávist

(pel)