Uprchlíci možná mají na svědomí další vraždu v Německu. Tamní policie zatkla ve městě Köthen v Sasku-Anhaltsku dva Afghánce. Ti jsou podezřelí z vraždy dvaadvacetiletého muže, ke které mělo dojít po údajné hádce.

Köthenská policie uvedla, že k incidentu došlo v sobotu v noci. Zdůraznila nicméně, že okolnosti smrti mladého Němce zůstávají nejasné.

„Dva muži afghánské národnosti byli zatčeni kvůli podezření z vražedného útoku,“ řekl státní žalobce z nedalekého Dessau-Rosslau.

Policie podle něj pokračuje ve vyšetřování vraždy „ze všech úhlů“.

Podle deníku Die Welt je mladíkova smrt patrně výsledkem hádky mezi dvěma Afgánci a dvěma Němci.

Agentura DPA napsala, že incident se odehrál na hřišti, kam přišli tři muži z Afghánistánu společně s jednou těhotnou ženou a dohadovali se, kdo je otcem jejího dítěte. Ke skupině později přistoupili dva Němci, zatím ale není jasné, co se mezi muži přihodilo a proč vznikla potyčka. Třetí z Afghánců nicméně zatím podezřelý není.

Ve městě Chemnitz nedaleko českých hranic se od konce srpna demonstruje v reakci na smrt Němce, z níž je podezřelá trojice přistěhovalců ze Sýrie a Iráku.

Po tomto násilném činu Chemnitzem prošla řada demonstrací, kterých se účastnili i pravicoví radikálové. Někteří z nich napadali přistěhovalce, média i policisty.

(pel)