Předseda SPD Tomio Okamura zkritizoval Babišovu menšinovou vládu s ČSSD, že se podřizuje diktátu Bruselu.

Menšinový kabinet hnutí ANO premiéra Andreje Babiše (ANO) a ČSSD se podřizuje diktátu Bruselu a Berlínu. Uvedl to předseda hnutí SPD Tomio Okamura na volební konferenci strany, kde obhájil svou pozici na další 3 roky. Evropská unie je podle Okamury šílený projekt neomarxismu, který je třeba odmítnout.

ANO si podle něho myslí, že převezme programové priority SPD.

„Náš cíl je jiný. Chceme, aby tu vládlo našich deset miliónů občanů bez Bruselu a Berlína. Vláda zkouší převzít naše teze v migrační krizi, bude to marné,” uvedl.

Migraci označil za plán EU na likvidaci národních států.

„Nejsme národ a země, která by si zasloužila zmizet a splynout v beztvaré Evropě,” uvedl Okamura v diskuzi k migrační krizi.

Babiš podle něho mluví jinak v Česku a jinak v Bruselu. To skončí buď tak, že Česko bude muset se svým názorem ustoupit, nebo se radikálně rozhodnout.

Evropskou unii Okamura označil za šílený projekt neomarxismu, který je třeba odmítnout.

V svém projevu také upozornil, že v Česku hrozí nebezpečí totalitarismu a elitářského fašismu, a to prostřednictvím neziskových organizací podporovaných ze zahraničí.

Okamura zůstal lídrem 

Hnutí SPD si na konferenci v Kongresovém centru volilo nové vedení. Okamura svou pozici obhájil a hnutí SPD povede další 3 roky.

Místopředsedou hnutí zůstane poslanec Radim Fiala.

Řadovými členy předsednictva delegáti zvolili poslance Radka Rozvorala, Jaroslava Holíka a nově Radovana Vícha.

Z pětičlenného předsednictva odejde řadový člen Miloslav Rozner. Členství v nejužším vedení hnutí poslanec neobhajoval, hodlá se prý plně věnovat vedení jihočeské organizace hnutí.

(pel)