Miliardář Warren Buffett se zamiloval do firmy Apple. Přikoupil si dalších 75 milionů akcií technologického gigantu. Věštec z Omahy označil Apple za neuvěřitelnou firmu.

Buffettova investiční společnost Berkshire Hathaway v prvním čtvrtletí letošního roku koupila dalších 75 miliónů akcií technologické firmy Apple. Berkshire nyní vlastní více než 240 miliónů akcií Applu v celkové hodnotě 42,5 miliardy dolarů (více než 900 miliard Kč).

Buffett se dříve k technologickému sektoru stavěl značně obezřetně. V posledních letech však začal věřit zejména firmě Apple, která se svými iPhony kraluje světu mobilních telefonů.

„Je to neuvěřitelná firma,“ prohlásil Buffett.

„Domnívám se, že vydělává téměř dvakrát tolik co druhá nejziskovější firma ve Spojených státech,“ podotkl americký miliardář, který patří k nejbohatším lidem na světě.

Buffett však informoval, že v prvním letošním kvartálu nakupoval i akcie jiných firem. Naopak, prodal všechny akcie firmy IBM, jež dlouhodobě vlastnil.

Buffettova společnost Berkshire je dnes třetím největším akcionářem firmy Apple za společnostmi Vanguard a BlackRock. (sfr)