Za útokem údajně stojí skupinka mladých Syřanů. (Ilustrační foto)

Skupina tří syrských přistěhovalců údajně napadla v německém městě Burgwedel nožem dvě ženy. Jedna z nich bojuje po útoku o život. O incidentu informoval deník Der Tagesspiegel.

Čtyřiadvacetiletou ženu v sobotu večer na ulici ve městě Burgwedel poblíž Hannoveru napadla skupina mladíků. Všichni tři podezřelí jsou žadatelé o azyl ze Sýrie.

Podle místních médií se napadená žena a její kamarádka (25) v supermarketu dostaly do sporu s dvěma syrskými mladistvými ve věku 13 a 14 let. Když byly ženy o hodinu později na cestě domů, opět se setkaly s chlapci, ke kterým se mezitím přidal sedmnáctiletý mladík. Opět vypukla hádka.

Mladší žena se pokoušela situaci uklidnit věci, ale nejstarší chlapec vytáhl nůž a bodl ji. Tři Syřané poté z místa uprchli, ale policie je brzy dopadla. Údajný útočník je ve vazbě. Žena byla vážně zraněná a je v umělém kómatu.

Detaily celého incidentu jsou ale zatím nejisté.

„Přesné pozadí hádky uvnitř supermarketu a také pozdějšího boje nejsou známy. Útočníkům je 14 a 17 letí. Musíme ještě zjistit, kdo držel nůž. Svědkem byl třináctiletý chlapec,“ dodala místní policistka Kathrin Pfeifferová.

Podle NDR byl sedmnáctiletý údajný pachatel po výpovědi některých svědků obviněn z napadení, ale ne z pokusu o vraždu. On a čtrnáctiletý Syřan jsou podle serveru bratři, mladší chlapec je jejich bratranec. Do případu by měla vnést jasno přítelkyně napadené ženy, který byla po incidentu v šoku a tak nemohla hned vypovídat.

(jaz)