Playboy odchází z Facebooku kvůli skandálům s neoprávněným použitím údajů o uživatelích. Na sociální síti přerušila firma veškeré své aktivity. Už předtím smazal z Facebooku své společnosti Tesla a SpaceX vizionář Elon Musk.

„Nejnovější zprávy o údajném špatném nakládání facebooku s daty uživatelů upevnily naše rozhodnutí pozastavit aktivity na této platformě,“ uvedl legendární pánský časopis.

Upozornil, že jeho facebookové stránky navštěvuje přes 25 milionů uživatelů a že je nechce vystavovat praktikám, o kterých se v poslední době v souvislosti s touto sítí hovoří.

Časopis dále konstatoval, že vždy prosazoval „osobní svobodu a oslavu sexu“ a že odchod z facebooku je „dalším krokem v tomto pokračujícím boji“.

Britská analytická firma Cambridge Analytica neoprávněně získala informace o 50 milionech uživatelů facebooku a využila je mimo jiné při vývoji softwarových nástrojů pro podporu volební kampaně Donalda Trumpa v roce 2016.

Elon Musk již minulý týden v reakci na skandál smazal z facebooku oficiální stránky svých firem Tesla a SpaceX. Firma Mozilla a německá banka Commerzbank na této síti přerušily reklamu.

(jaz)