Kancléřka Angela Merkelová plánuje vyhostit antisemitské migranty z Německa.

Kancléřka Angela Merkelová chce z Německa vyhostit muslimské migranty, kteří propagují antisemitismus. Soužití Židů a muslimů ve spolkové zemi není ideální a bylo ještě narušeno při nedávných demonstracích na protest proti rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa uznat Jeruzalém jako hlavní město Izraele. Před Braniborskou bránou v Berlíně demonstranti zapálili vlajku s Davidovou hvězdou. 

„Kdo odmítá židovský život v Německu, nebo zpochybňuje právo Izraele na existenci, pro toho nesmí být v naší zemi místo,“ je uvedeno v návrhu zákona, který CDU/CSU chtějí předložit ve Spolkovém sněmu.

Konzervativní strany chtějí, aby spolková vláda více tlačila na vlády jednotlivých zemí, aby důsledně využívaly možnosti zákonů o podmínkách pobytu migrantů a vyhošťovaly ty cizince, kteří navádějí k antisemitismu.

„Musíme rozhodně zakročit proti antisemitismu u migrantů s arabskými kořeny. Proti importovanému antisemitismu musejí být nasazeny preventivní i „všechny represivní prostředky, včetně možnosti vyhoštění,“ řekl Stephan Harbarth z CDU.

Nový zákon umožní vyhostit ty migranty, kteří budou shledáni vinni z šíření antisemitismu.

V německých městech nedávno došlo k masivním demonstracícm, kde se na protest proti rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa uznat Jeruzalém jako hlavní město Izraele pálily americké a izraelské vlajky.

Pozdvižení vyvolal také ikonický módní návrhář Karl Lagerfeld, který v listopadu 2017 obvinil Merkelovou, že pozváním migrantů do Německa chtěla zničit Židy. Podle něj jsou přistěhovalci žijící v Německu nejhoršími nepřáteli Židů a kancléřka semity „svou otevřenou náručí“ chtěla poškodit.

„Nemůžete – ani když mezitím uplynuly dekády – zabít miliony Židů, abyste na jejich místo přivedli miliony jejich nejhorších nepřátele,“ prohlásil osmdesátiletý návrhář, který se narodil v Hamburku ve stejném roce, kdy se Adolf Hitler stal říšským kancléřem.

(pel)