Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Penta chce stoprocentní podíl ve Fortuně

Skupina Penta prostřednictvím dceřiné společnosti Fortbet Holdings Limited nabídne minoritním akcionářům společnosti Fortuna Entertainment Group odkup akcií na českém trhu za cenu 182,50 Kč za akcii a na polském trhu za 29,80 polského zlotého. Ve Fortuně chce získat stoprocentní podíl, nyní vlastní 80,2 %.

Lesům České republiky klesl zisk

Státnímu podniku Lesy České republiky za deset měsíců roku 2017 klesl hrubý zisk meziročně o 8 % na 3,97 miliardy Kč. Tržby za vlastní výrobky a služby podniku za leden až říjen 2017 vzrostly 1 % na 9,14 miliardy Kč.

Američané zablokovali prodej firmy MoneyGram do čínských rukou

Spojené státy zablokovaly prodej americké společnosti MoneyGram International do rukou čínské firmy Ant Financial, která je divizí pro digitální platby největšího čínského internetového prodejce Alibaba. Za převzetí společnosti měla zaplatit 1,2 miliardy USD (přes 25 miliard Kč).

Gazprom loni vyvezl do Evropy rekordní objem plynu

Ruská plynárenská společnost Gazprom loni zvýšila vývoz zemního plynu do Evropy a Turecka o 8,1 % na rekordních 193,9 miliardy metrů krychlových. Celkovou produkci suroviny pak firma zvýšila o 12,4 % na 471 miliard metrů krychlových.

Kika je kvůli účetnímu skandálu v problémech

Firma Steinhoff International, která v ČR vlastní nábytkářský řetězec Kika, bojuje o přežití kvůli nesrovnalostem v účetnictví za rok 2016. Podnik odložil zveřejnění výsledků hospodaření za rok 2017, dokud nebude dokončeno vyšetřování. Akcie firmy od té doby klesly o více než 90 % a tržní hodnota firmy se snížila o miliardy dolarů.

(pel)