Maďaři plánují čelit migraci všemi způsoby, včetně zvyšování počtu původního obyvatelstva. Maďarská vláda plánuje přijmout opatření na podporu přirozeného nárůstu populace. Zastavením demografickému poklesu chce vláda zastavit masovou migraci. Premiér Viktor Orbán vyhlásil rok 2018 za „rok rodin“.

Maďarská opatření, která „podpoří porodnost v pracující společnosti“, budou podle maďarských médií postavena na třech pilířích:

  • snižování životních nákladů
  • zajištění toho, aby Maďaři nepřišli o možnost zakládat rodiny kvůli jejich ekonomické situaci a na
  • zvýšení hodnoty výchovy dětí v očích veřejnosti.

Maďarsko věří, že taková „léčba“ založená na podpoře rodiny, osloví i politiky v jiných evropských metropolích.

Maďarsko dává na podporu rodiny 4,8 % HDP.  V posledních sedmi letech zaznamenalo nárůst porodnosti o 20 % z 1,23 na 1,49. Země ale doufá, že tento poměr vzroste na 2,1 do roku 2030.

Premiér Orbán v minulých dnech v souvislosti s migrací prohlásil, že Maďarsko „bude čelit dalšímu útoku“, protože ti, kteří chtějí zavést povinné migrační kvóty, se o jejich prosazení pokusí znovu v příštím roce.

Ti, kdo chtějí „Evropu se smíšenou populací“ a jsou přesvědčeni, že vymření křesťanských společností je cestou k rozvoji, mají stále horší výsledky ve volbách v jednotlivých zemích.

„Musíme vytrvat, dokud lidé v západní Evropě nebudou dostatečně silní, aby demokratickými prostředky, tedy volbami, přiměli své vůdce k prosazování politiky, jež odráží přání lidu a odmítá migraci,“ prohlásil Orbán.

Podobný pohled na růst populace bez přistěhovalců z Blízkého východu a Afriky zastává také polská vláda, která v listopadu vydala vzdělávací video. To povzbuzuje Poláky, aby se „množili jako králíci“. (sfr)