Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


ČEZ dostal v Bulharsku pokutu 28 milionů korun

Bulharský antimonopolní úřad uložil energetické firmě ČEZ a rakouské EVN pokuty za porušování pravidel hospodářské soutěže. ČEZ, který je už v pokročilé fázi jednání o prodeji svých aktiv v této zemi, má zaplatit 2,19 miliónu leva (asi 29 miliónů Kč) a EVN 3,79 miliónu leva (bezmála 50 miliónu Kč).

Niki Lauda podal nabídku na převzetí rakouských aerolinek Niki

Bývalý automobilový závodník Niki Lauda podal nabídku na převzetí insolventních rakouských aerolinek Niki, které kdysi založil a které jsou nyní součástí zkrachovalé německé společnosti Air Berlin. Hodnota nabídky nebyla sdělena.

Čupr získal většinový podíl v Rohlíku

Podnikatel Tomáš Čupr je nově většinovým vlastníkem provozovatele internetové prodejny potravin Rohlik.cz. Ve společnosti Velká Pecka, která e-shop provozuje, získala Čuprova firma dalších 14,52 % od společnosti Enern Chili za 186,65 milionu Kč.

Alza zažaluje pokutu od ČOI

Největší tuzemský e-shop Alza.cz se bude bránit žalobou proti pokutě 230 tisíc Kč od České obchodní inspekce. Tu obchod dostal za to, že loni nechal o dvou svátcích otevřené pobočky.

Dr.Max koupil 600 lékáren v Rumunsku 

Lékárenský řetězec Dr.Max ze skupiny Penta koupil v Rumunsku firmu A & D Pharma, která vlastní 600 lékáren Sensiblu a Punkt a také velkoobchodní firmu Mediplus. Celkem tak Dr.Max bude mít v zemi 631 lékáren a stane se jedničkou na tamním trhu.

(pel)