Kimova Severní Korea již oslavuje vítězství nad Spojenými státy. Na oslavu vítězství vydal tamní totalitní režim sérii poštovních známek s Kim Čong-unem a balistickými raketami.

Válka o Koreu ještě ani nezačala, ale KLDR již oslavuje vítězství nad Spojenými státy. Na oslavu vítězství dokonce vydala sérii poštovních známek, na kterých je zobrazován severokorejský vůdce Kim Čong-un a samozřejmě i „slavné“ mezikontinentální rakety, jež KLDR úspěšně otestovala.  

Na oslavu vypuštění raket vydal severokorejský režim sérii pamětních poštovních známek. Zobrazují několik snímků rakety a severokorejského vůdce Kim Čong-una. Jedna ze známek dokonce obsahuje informace o tom, jak daleko raketa letěla a že test byl úspěšný…

Severokorejská tisková agentura KCNA k vydání známek uvedla, že úspěchy v testování mezikontinentální balistické rakety Hwasong-14 … „jsou velkým vítězstvím, jež Severní Korea dobila v antiimperialistickém protiamerickém konfliktu“.

Rakety také označila za „průlom do konečné fáze budování národních nukleárních sil“.

Severokorejský totalitní režim v červenci otestoval dvě mezikontinentální balistické střely Hwasong-14 (ICBM). KLDR tvrdí, že tyto rakety mohou mít potenciál zasáhnout kontinentální Ameriku.

Testy raket vyvolaly tvrdou reakci ze strany USA, které na Severní Koreu uvalily další sankce.

Americký prezident Donald Trump poté přišel se sérií ostrých výroků, v nichž KLDR mimo jiné varoval před „ohnivou zlobou, jakou svět neviděl“. (sfr)