Holding Czechoslovak Group (CSG) podepsal s polskou společností H. Cegielski – Poznaň na veletrhu obranných technologií IDET 2017 předběžnou smlouvu o spolupráci. (Foto: CSG)

Holding Czechoslovak Group (CSG) podepsal s polskou společností H. Cegielski – Poznaň na veletrhu obranných technologií IDET 2017 předběžnou smlouvu o spolupráci. Smlouva o smlouvě budoucí se stává výchozím bodem pro úzkou spolupráci v oblasti speciální výroby.

Veletrh IDET je jednou z nejvýznamnějších událostí v oblasti zbrojní výroby a obranných technologií ve střední Evropě. Je také vhodnou příležitostí pro vytváření nových společných projektů mezi středoevropskými společnostmi, které v těchto oblastech podnikají. Na letošním IDETu odstartoval holding CSG a polská společnost H. CEGIELSKI – POZNAŃ spolupráci na vývoji a výrobě vozidel s podvozky v konfiguraci 4×4 určených především pro vojenské aplikace.

Holding CSG odstartoval s polskou společností H. CEGIELSKI – POZNAŃ spolupráci na vývoji a výrobě vozidel s podvozky v konfiguraci 4×4 určených především pro vojenské aplikace. (Foto: CSG)

Hlavním partnerem na české straně bude společnost TATRA DEFENCE VEHICLE, která se v rámci holdingu CSG specializuje především na vývoj a výrobu obrněných a speciálních vozidel, ale také na modernizace a opravy pozemní vojenské techniky.

Polská společnost H. CEGIELSKI – POZNAŃ je tradičním strojírenským a energetickým podnikem s více než 170letou historií. V současnosti vyvíjí a vyrábí systémy a technologické celky pro energetiku, dopravu, zbrojní výrobu, petrochemický a plynárenský průmysl, strojírenství i technologie na ochranu životního prostředí.

(pel)