Byznys noviny přinášejí byznysové zpravodajství v kostce.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Berlusconi prodal AC Milán Číňanům

Někdejší italský premiér Silvio Berlusconi prodal fotbalový klub AC Milán konsorciu čínských firem. Čínské konsorcium za klub zaplatí nejméně 400 miliónů eur (v přepočtu 10,8 miliardy korun). „Milán nastoupil na cestu do Číny,“ uvedl Berlusconi. Bližší podrobnosti o kupcích nejsou známy.

Francie vábí zahraniční společnosti

Francie chce usnadnit situaci zahraničním společnostem, které by do země chtěly přesunout své podnikání. Zahraniční zaměstnanci by měli získat nejpříznivější daňové podmínky v Evropě. Premiér Manuel Valls si od opatření slibuje zvýšení atraktivity země pro zahraniční podnikatele.

Roste poptávka po zahradních bazénech. Díky horku a tuzemským dovoleným

Stále teplejší léta v kombinaci s rezignací mnoha českých občanů na zahraniční dovolenou vedou k rostoucí poptávce po zahradních bazénech. Bazénem už teď disponuje každá třetí zahrada v Česku. Skokový růst zájmu o bazény doprovázel již loňské sucho a horko a letos tento trend pouze pokračuje.

Kazachstán schválili největší investici v ropném průmyslu

Kazachstán a skupina velkých ropných firem v čele s Chevronem schválily plán na zvýšení těžby na ropném poli Tengiz. Rozšíření Tengizu je zatím největším investičním projektem v ropném průmyslu v roce 2016. Hodnota projektu dosahuje asi 36,8 miliardy dolarů (v přepočtu 893 miliard korun).

Razie ve slovinských bankách. Mezi podezřelými může být i guvernér centrální banky

Slovinská policie vtrhla do obchodních prostor na čtyřech místech v Lublani. Důvodem byly nesrovnalosti při záchraně slovinských bank v roce 2013. Slovinská centrální banka sdělila, že razie se týkala i několika jejích zaměstnanců. Spekuluje se, že jedním z nich je guvernér banky Boštjan Jazbec.