Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Amazon chce spustit aerolinku

Americký internetový obchod Amazon chce spustit leteckou službu Prime Air. Amazon již představil první nákladní Boeing 767-300 ve firemních barvách. Flotila Amazonu by měla postupem času mít až 40 letounů.

AC Milán koupili Číňané. Za 740 milionů eur

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi podepsal dohodu o prodeji fotbalového klubu AC Milán čínské investiční skupině. Berlusconi vlastnil v klubu podíl 99,93 %. Podle dohody klub stál 740 milionů eur (v přepočtu 20 miliard korun). Investor navíc musí v následujících 3 letech investovat dalších 350 milionů eur.

Počet zákazníků UPC opět stoupl

Největší česká kabelová firma UPC zvýšila ve 2. čtvrtletí celkový počet uživatelů svých služeb o 2 % na 1,209 milionu. Množství uživatelů televizních služeb se meziročně stouplo o 23 900 na 479 tisíc. Počet internetových přípojek se zvýšil o 12 100 na 460 500 připojených.

Erste Group vykázala rekordní pololetní zisk 842 milionů eur

Rakouská finanční skupina Erste Group vykázala v prvním pololetí rekordní čistý zisk 841,7 milionu eur (v přepočtu asi 23 miliard korun). Podle Erste Group jde o nejlepší pololetní výsledek v historii této bankovní skupiny. Erste Group mimo jiné vlastní Českou spořitelnu.

Československá UniCredit zvýšila pololetní zisk o 12 %

Česká a slovenská pobočka bankovní skupiny UniCredit vydělala prvním pololetí roku 2016 3,5 miliardy korun. To je 12 % než předchozí rok. Kromě nižších nákladů  výsledky zlepšil i prodej podílu ve Visa Europe.