Byznysové zpravodajství v kostce.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Česká zbrojovka investovala v Peru

Uherskobrodská České zbrojovky investovala do armádního závodu FAME v Peru. Otevřela tam samostatný prostor pro montáž a opravy. Česká zbrojovka na projekt dodala vybavení, nástroje a vyškolila technický personál.

Fiat Chrysler by mohl podvádět s emisemi

Německé ministerstvo dopravy obvinilo společnost Fiat Chrysler Automobiles, že ve svých naftových motorech využívala nepřípustný systém pro manipulaci s emisemi.. Ministerstvo koncem srpna poslalo dopis s obviněním Evropské komisi. Testy německého úřadu pro motorová vozidla (KBA) prý odhalily, že Fiat Chrysler v naftových vozech využívá nepřípustný systém vypínající čištění emisí.

Samsung propojí své chytré hodinky se zařízeními Applu

Jihokorejská společnosti Samsung Electronics začala testovat propojení vlastních chytrých hodinek se  zařízeními amerického Applu. Chce tak chytrými hodinkami oslovit i klienty konkurenční společnosti.

Facebook a SpaceX vypustí satelit, který připojí Afriku k internetu

Společnost Facebook vypustí družici, jejíž signál připojí subsaharskou Afriku. Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg to řekl v průběhu návštěvy Nigérie. Projekt vznikl ve spolupráci s francouzskou firmou Eutelsat v rámci iniciativy Internet.org. Satelit na oběžnou dráhu dopraví společnost SpaceX.

Aerolinky China Eastern spojí Prahu s čínským Ning-po

Letecká společnost China Eastern Airlines bude létat z východočínského města Ning-po do Prahy. Aerolinky si  zažádaly o povolení u Čínského úřadu pro civilní letectví (CAAC). Půjde o vůbec první linku z Ning-po do Evropy. Ning-po se tak stane čtvrtým čínským městem s přímou linkou do Prahy.