Ve sněmovně se rozpoutala rvačka. Nezařazený poslanec Lubomír Volný (dříve SPD) se dostal do potyčky s místopředsedou sněmovny Tomášem Hanzelem (ČSSD) poté, co mu vypnul mikrofon a měl poznámky na jeho adresu. Poslanci si vzájemně začali nadávat a nakonec se pobili. Do bitky se zapojili i další aktéři. 

Poslanci jednali o prodloužení nouzového stavu o 30 dní na žádost Babišovy menšinové vlády ANO a ČSSD.

Debata se v průběhu dne vyostřila. Nejprve vyvolalo pozdvižení vystoupení nezařazeného poslance Lubomíra Volného (dříve SPD), který ve sněmovně hovořil do mikrofonu bez roušky.

To však nadzvedlo poslance TOP 09 Dominika Feriho, který ho označil za „sobeckého idiota“.

Volný nedávno spolu s kolegou Marianem Bojkem začal bojkotovat nošení roušek v parlamentu. Jsou podle nich symbolem nastupujícího nového světového řádu a globálního ekonomického resetu.

Jejich možným porušením hygienických opatření se zabývá policie.

Volný během svého dnešního vystoupení ve sněmovně kritizoval i sociální demokraty a předsedajícího Tomáše Hanzela (ČSSD). Ten ho nejdříve upozornil, aby mluvil k věci, ale nakonec ho odřízl úplně a vypnul mu mikrofon.

To se však Volnému nelíbilo, vstal, šel ke stolu Hanzela, vytrhl mu z ruky mikrofon a prohlásil, že takto ho rozhodně neumlčí.

Poté se začali pošťuchovat a do potyčky se zapojili i někteří další přítomní poslanci, kteří přišli Hanzelovi na pomoc.

Předseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) následně Volného vykázal ze sálu do konce jednacího dne. (pel)