Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek navázala spolupráci s platformou ČVUT ATLAS 21. Prezidentka Kateřina Haring se bude podílet na přípravě pořadů pro veřejnost. (Ilustrační foto)

Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek (ČMAPM) navázala spolupráci s nově ustavenou platformou ATLAS 21, za kterou stojí multimediální laboratoře Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky Českého vysokého učení v Praze (ČVUT) a jeho univerzitní start-up TRIX Connections. Platforma ATLAS 21 vznikla s cílem podpořit české technologie a počiny, které pomáhají lépe zvládat krizi spojenou s pandemií covid-19. Prezidentka ČMAPM Kateřina Haring bude v rámci projektu moderovat rozhovory zaměřené především na inovace a zajímavé aktivity v ženském podnikání.

„Iniciativa ATLAS 21 Českého vysokého učení technického nás velmi pozitivně oslovila především tím, že chce informovat o nových technologických řešeních, inovačním potenciálu českých firem a akademické sféry i o celospolečenských aktivitách, které pomáhají v boji proti pandemii COVID-19. Také my jsme přesvědčeny o tom, že je důležité s veřejností sdílet zprávy o schopnostech Češek a Čechů, a podpořit tak pozitivní informování, respekt, inspiraci a naději,“ uvedla Kateřina Haring.

Jejími hosty v prvním streamovaném rozhovoru na portálu Atlas 21 bude Helena Neumannová, majitelka levandulové farmy v Chodouni na Berounsku a dodavatelka potravinářských a inovativních kosmetických výrobků z levandule v biokvalitě.

Dalším hostem bude Adéla Bodiová, spolumajitelka české firmy Beany vyrábějící kvalitní sportovní vybavení včetně kol, dětských lyží a snowboardů.

Prezidentka asociace Kateřina Haring od jara moderuje také sérii podcastů Podnikatelka na zpravodajském serveru INFO.CZ, kde každý týden v 90minutovém rozhovoru představuje příběhy českých podnikatelek.

Nezávislý portál ATLAS 21 vznikl ke konci října v reakci na aktuální dění kolem pandemie covid-19. Veřejnost chce seznamovat s příběhy (ne)obyčejných lidí, firem a projektů s kladným přínosem pro společnost u nás i ve světě.

„Myšlenkové, průmyslové i kulturní bohatství národa je zcela výjimečné. Umíme si poradit v těch nejtěžších chvílích, a to vlastními silami, vlastní výrobou a vlastními nápady. Je nám ctí dokumentovat zrod inovací v České republice,“ říkají zakladatelé ATLAS 21 Vít Dočkal a Robin Čumpelík.

Prvním pořadem studia ATLAS 21 byl díl Technologie pomoci. V rámci online tiskové konference byl nejprve představen nový systém Lůžka online: online monitoring kapacit lůžek v nemocnicích na pomoc zdravotníkům i krizovému managementu vyvinul CIIRC ČVUT a start-up TRIX Connections.

Následující díl se věnoval aplikaci Česko pomáhá z dílny Masarykovy univerzity a dalších partnerů, která propojuje dobrovolníky s žadateli o pomoc v oblasti zdravotnických či sociálních služeb.

Třetí díl pořadu Technologie pomoci upozornil na existenci výtěrových tyčinek od tradičního českého výrobce Isolit-Bravo.

Zatím poslední, čtvrtá epizoda se zaměřila na průlomovou metodu léčby akutního plicního selhání – výsledek spolupráce lékařů s českou inovativní firmou LINET.

Tým ATLAS 21 tvoří nadšení dobrovolníci, projekt je závislý na podpoře sponzorů a donátorů. Nově je jeho partnerem i Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek, založená jako dobrovolné profesní sdružení v roce 1995.

Za 25 let své existence pomohla tisícům podnikatelek v profesním vzdělávání a růstu prostřednictvím nabídky individuální podpory, kurzů, konferencí a projektových aktivit.

V České republice ČMAPM spolupracuje s podnikatelskými subjekty, ale také se státními organizacemi na úrovni státní správy i samosprávy.

V zahraničí ČMAPM spolupracuje mimo jiné s Celosvětovou asociací podnikatelek a manažerek FCEM, v níž Kateřina Haring působí jako viceprezidentka pro oblast Evropy. (pel)