Nové Trumpovo téma: mytí vlasů a tvar sprchové hlavice. V USA si prý ani nemůže pořádně umýt vlasy...

Americký prezident Donald Trump požaduje více vody na umytí svých vlasů. V USA dnes regulují tvar sprchové hlavice tak, aby měla nižší průtok vody. Trump si postěžoval, že si kvůli tomu nemůže umýt pořádně vlasy s tím, že jeho vlasy „musí být perfektní“.

Vláda proto navrhla změnit právní definici sprchových hlavic, aby z nich voda mohla téct větším proudem.

Prezident si před tím stěžoval na nedostatečný proud vody ve sprše. A zdůraznil, že jeho vlasy „musí být perfektní“.

„…sprchové hlavice – dáváte si sprchu a neteče z ní voda. Chcete si umýt ruce, neteče voda. Tak co uděláte? Stojíte tam déle nebo se déle sprchujete? Protože mé vlasy, nevím jak vaše, ale mé vlasy musejí být perfektní. Perfektní,“ prohlásil Trump.

Sprchovými hlavicemi ve Spojených státech nesmí podle zákona protékat více než 9,5 litru vody za minutu. Trumpova vláda nyní navrhuje, aby se tento limit vztahoval pouze na jednotlivé trysky, nikoli na celou hlavici.

Spotřebitelské organizace a ochránci přírody označili takovou změnu za neekologickou a trvají na tom, že změny zákona nejsou nutné. Tvrdí také, že dnešní regulované sprchové hlavice lidem šetří peníze a spotřebitelé je prý hodnotí velmi kladně.

Sdružení Appliance Standards Awareness Project, které bojuje za energetickou hospodárnost, označilo dokonce Trumpův návrh na změnu zákona o sprchovacích hlavicích za hloupý. A varovalo, že po zrušení regulace by sprchová hlavice se čtyřmi nebo pěti tryskami za minutu mohla sprchující se lidi vyplavit z koupelny. (sfr)