Česká televize nekriticky přebírá německou progresivistickou propagandu. Myslí si to exprezident Václav Klaus. Veřejnoprávní televize podle něj vysílá i reportáže zastírající pravdu o historii, například o tom, že obě světové války rozpoutali Němci. 

Informoval o tom server Eurozprávy.cz.

Klaus se zaměřil na pořad Focus, který ČT přebírá od německé DW, Deutsche Welle. Bývalý prezident se domnívá, že program se obsahem, osobami, tématy, názorem a formou naprosto liší od všech dalších pořadů České televize.

„Vždy, když jsem tento program – zvaný nikoli česky Focus – viděl, nevěřícně jsem „kroutil hlavou“. Byla to vždy jednostranná propaganda německého pohledu na věc, propaganda progresivistických, politicky korektních agend a témat, propaganda názorů, které nejsou názory našimi (a to mám velký problém s tím, abych názory České televize označoval za naše),“ napsal Klaus.

Exprezidenta to prý hodně rozzlobilo a na sociálních sítích zjistil, že není zdaleka jediný.

„Pořad mi svou jednostrannou multikulturní neomarxistickou propagandou vyrazil dech. Považuji za skandální, že veřejnoprávní televize přebírá program v duchu nejlepších německých propagandistických tradic. Jak dlouho ještě má ČT v úmyslu uvádět tento propagandistický, manipulativní a demagogický pořad?“ citoval Klaus některé kritické komentáře ze sociálních sítí.

Klause popudila zejména reportáž o hledání hrobů Němců padlých ve východní Evropě za světových válek. Exprezident má za to, že Němci si mohou hledat, koho chtějí, ale Česká televize to podle něj nemusí přebírat.

Zavání mu to prý přepisováním historie a zastíráním faktu, že to byli právě Němci, kdo obě světové války rozpoutal.

(pel)