DFK Cab představila unikátní kabinu na terénní čtyřkolku kategorie ATV.

Česká firma DFK Cab představila na prestižním veletrhu EICMA v Miláně unikátní kabinu na terénní čtyřkolku kategorie ATV. Kabinou, jakou dnes vyrábí a nabízí pouze tuzemská DFK Cab, je na veletrhu osazeno vozidlo CF MOTO. Kabina má však univerzální použití i pro jiné čtyřkolky.

Prestižní motocyklový a doplňkový veletrh EICMA v Miláně je největší motorkářský veletrh v Evropě. Účastní se jej téměř 1300 vystavovatelů. Česká společnost DFK Cab se na tomto veletrhu prezentuje samostatnou vlastní expozicí.

Univerzální řešení

Vystavovaný nový typy kabiny z vakuově tvářeného materiálu ABS je unikátní v tom, že je určen pro vozidla kategorie ATV (terénní čtyřkolky s řídítky). Pro milánský veletrh firma DFK Cab namontovala svoji výjimečnou kabinu o hmotnosti necelých 43 kilogramů na čtyřkolku CF MOTO GLADIATOR 850.

Uchycení kabiny je přitom provedeno pomocí držáků k nosnému rámu stroje v přední a zadní části.

Technicky inovativní kabinou od firmy DFK mohou být osazeny i jiné typy vozidel z kategorie ATV. Stejný ani podobný produkt přitom zatím žádný jiný výrobce na světě nedodává.

Česká společnost DFK Cab, sídlící v Uherském Hradišti, se specializuje na výrobu kabin pro pracovní, terénní, volnočasové a sportovní stroje.

Díky stabilní kvalitě a konstrukčnímu řešení vyrábí kabiny pro pracovní stroje a čtyřkolky, které se postupně pro řadu značek z původní alternativy staly součástí jejich originálního příslušenství.



Chytrá řešení

Kabiny z produkce DFK Cab spojuje odolnost jejich provedení, použití kvalitních materiálů, chytré konstrukční řešení a vysoké užitné vlastnosti v dobrých cenových relacích.

Funkční a odolné kabiny zohledňují design strojů, ale i zkušenosti a potřeby jejich majitelů.

Zákazník má jednak možnost objednat si celou kompletní vytápěnou kabinu ve zvoleném materiálovém a technickém provedení. Může si však objednat i polokabinu či některou její část, a výrobek si nechat dopravit na místo určení včetně montáže mechaniky DFK Cab.

DFK Cab vyrábí kabiny pro čtyřkolky značek Arctic Cat, Can-am,  CF Moto, Cushman, Hisun, Honda, John Deer, Kawasaki, Kioti, Kymco, Linhai, Polaris či Yamaha.

Právě čtyřkolku Gladiator X850 od firmy CF MOTO, která je zkompletována o technicky unikátní kabinu, prezentuje DFK Cab na milánském veletrhu.

Gladiator X850 přináší do světa čtyřkolek množství pokrokových a moderních prvků, které v kombinaci s maximální výbavou a skvělou cenou dělají z tohoto modelu lídra celého segmentu velkých dvouválcových čtyřkolek.

Gladiator X850 navazuje na své legendární předchůdce, kteří dosáhli mnoha vítězství v domácích i světových off-road závodech a také skvěle slouží v náročném pracovním nasazení, například u Policie ČR.



Výhody kabiny

Problémem jízdy v užitkovém terénním vozidle nebo „bugyně“ může být déšť, zima či bahno. To vše dokáže vyřešit kabina nasazená na takové vozidlo.

Kabiny od firmy DFK Cab navíc dokáží eliminovat jevy, jako je mlžení skla či špatné odvádění vody.

Kabiny DFK Cab se vyznačují komplexním a především chytrým řešením celého systému. Nejde totiž jen o to zakrýt klec užitkového terénního vozidla. Produkty od DFK také spolehlivě zajišťují vytápění, které pak funguje stejně jako v klasickém automobilu.

Samozřejmostí je dokonalé ostřikování a stírání předního skla. Velkou výhodou jsou také prosklené dveře, díky kterým uživatel vozidla vidí na okolní terén i z uzavřené kabiny.



DFK Cab

Společnost DFK Cab vyrábí a dodává více než 5 tisíc kabin ročně. Firma vyrábí i kabiny na zemědělskou techniku či kabiny na vysokozdvižné vozíky. (sfr)