Neymarův přestup z PSG do Barcelony opět ožívá.

Neymarovy vyhlídky na přestup z PSG do FC Barcelona zase ožily. Katalánský velkoklub podle Sky Germany učinil oficiální pokus o získání brazilské megahvězdy. Barcelona údajně za Neymara nabídla 90 milionů liber (2,5 mld. Kč) a k tomu seznam šesti barcelonských hráčů, kteří by mohli být zahrnuti do celého obchodu.

Na barcelonském seznamu hráčů pro výměnný obchod za Neymara jsou Philippe Coutinho, Ousmane Dembele, Ivan Rakitic, Nelson Semedo, Malcom a Samuel Umtiti.

PSG však za 27-letého brazilského hráče požaduje více než 200 milionů liber (5,7 mld. Kč), jelikož před dvěma lety za Neymara zaplatila Kataláncům rekordních 222 miliónů eur (5,6 mld. Kč).

Neymar svému klubu PSG oznámil, že by z klubu rád odešel. Tuto skutečnost potvrdil i trenér pařížského klubu Thomas Tuchel. O Neymarově přání odejít prý věděl již před začátkem mistrovství jižní Ameriky Copa América.

Sportovní ředitel  PSG, Leonardo, minulý týden uvedl, že Neymar může z klubu odejít, pokud přijde nabídka, která bude vyhovovat všem stranám.

Max Bielefeld, žurnalista pracující pro Sky Germany, prozradil, že Neymarův agent je velmi optimistický pokud jde o přestup z PSG s tím, že jakákoliv dohoda bude velmi těžká a komplikovaná.

„Neymar chce odejít a Barcelona ho zoufale touží získat zpět,“ prohlásil Bielefeld.

Neymarův otec podle Bielefelda odletěl do Londýna, aby tam jednal se zástupci PSG a Barcelony.

Spekulace, že vedl rozhovory s vedením italského Juventusu Turín, jsou však podle Bielefelda vymyšlené a nepravdivé.

Jediným řešením celé „ságy“ je údajně Neymarův odchod do Barcelony. Nic jiného prý nepřipadá do úvahy.

Na Neymarově seznamu možných klubů se údajně objevily i Manchester United či Bayern Mnichov. není však známo cokoliv o tom, že by došlo k jakémukoliv kontaktu s těmito kluby. (sfr)

Nejlepší světové fotbalové soutěže mohou diváci v České republice sledovat v přímých přenosech španělské La Ligy, italské Série A, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.