Fotbalová sezona se pomalu chýlí ke konci. Evropská mapa už zná šampiony jednotlivých zemí, ale přesto je pořád o co hrát! V italské Serii A se bojuje o účast v Lize mistrů i o udržení v nejvyšší soutěži. Anglie se zase těší na tradiční finálové duely v prolínací soutěži. DIGI TV nabízí unikátní možnost sledovat během celého (dokonce prodlouženého) víkendu, jak to všechno dopadne.

Italský mistr byl známý dopředu, proto světová média zaujal hlavně incident, kdy hvězdný útočník Juventusu Turín Cristiano Ronaldo při oslavách udeřil pohárem do hlavy svého syna, aniž by to nějak zaregistroval.

Druhé místo má jisté Neapol. Ale i tak bude poslední kolo Serie A nesmírně zajímavé.

Český televizní operátor na svých sportovních kanálech nabízí fanouškům osm z deseti zápasů závěrečného kola. Díky DIGI TV tak fotbaloví příznivci uvidí vše důležité v přímém přenosu.

Blízko premiérové účasti v Lize mistrů je provinční klub z Lombardie. Atalantě Bergamo (3. místo, 66 bodů) stačí porazit Sassuolo (10., 43 b). Inter Milán (4., 66 b.) potřebuje udržet jednobodový náskok před městským rivalem AC (5., 65 b.).

Druhý milánský klub a sedminásobný šampion nejprestižnější evropské klubové soutěže, v jehož červeno-černém dresu v ročníku 2006/2007 slavil triumf také český obránce Marek Jankulovski, hraje na hřišti klubu Spal z města Ferrara (11., 42 b). AS Řím (6., 63 b), kde působí reprezentační útočník Patrick Schick, může zaútočit na Ligu mistrů také, ale musí si hlídat rovněž záda.

Pouze do kvalifikace o Evropskou ligu jej může odsunout Turín (7., 60 b), který hraje v Římě proti Laziu (8., 59 b). Duel Fiorentiny (15., 40 b) s Martinem Graiciarem na soupisce proti Janovu (18., 37 b), kde hraje Jakub Jankto, je přímým soubojem o záchranu.


DIGI TV ze závěru Serie A odvysílá:

–       Frosinone – Chievo, DIGI Sport 1 HD, sobota 17:55

–       Boloňa – Neapol, DIGI Sport 1 HD, sobota 20:25

–       Turín – Lazio, DIGI Sport 1 HD, neděle 14:55

–       Sampdoria – Juventus, DIGI Sport 1 HD, neděle 17:55

–       Inter – Empoli, DIGI Sport 1 HD, neděle 20:25

–       Fiorentina – FC Janov, DIGI Sport 2 HD, neděle 20:25

–       Spal – AC Milán, DIGI Sport 3 HD, neděle 20:25

–       Atalanta – Sassuolo, DIGI Sport 4 HD, neděle 20:25


Vyvrcholení play-off v Anglii

Anglická fotbalová liga po skončení Premier League přichystala vyvrcholení v podobě play-off, kde se rozhoduje o postupujících a sestupujících mezi jednotlivými soutěžemi.

Na slavném stadionu Wembley v Londýně se utkají Newport County a Tranmere Rovers (DIGI Sport 4 HD, sobota 15:55) o účast v League One, tedy třetí nejvyšší soutěži.

V neděli se střetnou Charlton Athletic a Sunderland v boji o postup do Sky Bet Championship, tedy druhé anglické ligy. Utkání vysílá DIGI Sport 4 HD v neděli od 15:55.

A konečně v pondělí se Aston Villa a Derby County (DIGI Sport 4 HD, pondělí 15:55) poperou o příslušnost k fotbalové elitě. Zápas poutá pozornost především kvůli pikantnímu souboji Franka Lamparda, kouče Derby, a Johna Terryho, asistenta trenéra Aston Villy.

Dvě legendy londýnské Chelsea spolu získaly tři tituly v Premier League a jeden v Lize mistrů. Lampard s Terrym váleli i v národním týmu. Teď se však bude radovat jen jeden z nich. DIGI TV nabídne v přímém přenosu rozuzlení, kdo to nakonec bude.

(pel)