Ronaldo půjde před disciplinárku UEFA za obscénní gesto, kterým slavil jeden ze svých gólů vstřelených do sítě Atlética Madrid při svém hatricku v odvetě osmifinále Ligy mistrů.

UEFA bude vyšetřovať Cristiana Ronalda za obscénní gesto v zápase Ligy mistrů, v němž Stará dáma vyřadila madridské Atlético. Portugalec za to od fotbalové asociace může dostat pokutu. Slavná CR7 však čelí mnohem horším průšvihům, za které by mohl jít i do vězení. 

Portugalský fotbalista italského Juventusu Turín Cristiano Ronaldo bude čelit vyšetřování Evropské fotbalové unie (UEFA) za neslušné gesto, kterého se dopustil v odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Atléticu Madrid.

Ronaldo se gesta dopustil po jednom ze svých vstřelených gólů do sítě Atlética (3:0). CR7 v zápase zaznamenal hatrick, díky kterému Stará dáma vyřadila madridský klub ze soutěže.

Juventus postoupil do čtvrtfinále, ve kterém vyzve amsterdamský Ajax.

Podle zveřejněných informací rozhodne o Ronaldově trestu disciplinární komise UEFA na svém zasedání ve čtvrtek.

Stejné obscénní gesto, jako Ronaldo, předvedl v prvním vzájemném zápase osmifinále Ligy mistrů trenér Atlética Madrid Diego Simeone, který tím slavil jeden ze vstřelených gólů svého mužstva při vítězství 2:0 nad Juventusem.

Simeoneho za to UEFA potrestala pokutou ve výši 20 tisíc eur (512 tisíc Kč).

Případná úhrada takové pokuty by pro Ronalda byla jen maličkostí ve srovnání s problémem, který má v USA. Ronaldo tam čelí obvinění ze znásilnění Kathryn Mayorgaové. Policie Las Vegas začala podrobně prošetřovat případ údajného znásilnění americké občanky Kathryn Mayorgaové, jehož se měl před devíti lety dopustit právě Ronaldo.

Americká policie už požádala italské úřady, aby jí zaslaly od útočníka Juventusu Turín vzorky DNA. (sfr)


VÍCE SE O TOM DOČTETE ZDE:

Ronaldo a Stará dáma jsou ve velkém průšvihu: CR7 je v USA vyšetřován kvůli znásilnění


Diváci v České republice mohou v přímých přenosech sledovat Ronalda a jeho Juventus Turín v zápasech italské Série A, stejně jako zápasy španělské La Ligy, anglické fotbalové Premier League i německé Bundesligy na DIGI TV.