Mohamed Salah by si podle názoru mnoha fanoušků zasloužil v nové Fifě výrazně lepší hodnocení...

Fanoušci světoznámé počítačové hry z fotbalového prostředí FIFA zuří. Nechápou hodnocení jednoho z nejlepších hráčů uplynulé sezony Mohameda Salaha. Egyptský útočník působící v Liverpoolu si totiž na škále 1 až 100 vysloužil pouze 88 bodů, ve hře je tak až 27. nejlepším hráčem světa. To navzdory tomu, že jej asociace FIFA nedávno nominovala společně s Cristianem Ronaldem a Lukou Modričem na cenu pro nejlepšího hráče roku 2018.

Salah prožil fenomenální sezonu, s 32 brankami se stal králem střelců anglické Premier League a Liverpool dotáhl senzačně do finále Ligy mistrů.

Mluvilo se o něm dokonce jako o kandidátovi na zisk Zlatého míče. Salah by nejspíš horkým kandidátem skutečně byl, závěr sezony mu ale tolik nevyšel. Ve zmíněném finále Ligy mistrů se zranil a nedohrál, na následné mistrovství světa v Rusku se sice stačil dát na 2 zápasy dopořádku, Egypt ale neuhrál ve skupině ani bod.

Přesto patřil Salah bezesporu mezi nejlepší hráče uplynulé sezony. Jiného názoru jsou ale nejspíš vývojáři počítačové hry FIFA.

Ti Salahovi přisoudili „pouhých“ 88 bodů, což jej zařadilo až za hráče jako jsou Alexis Sanchez, Romelu Lukaku, Pierre-Emerick Aubameyanga či Paul Dybala. Tedy až za ty, kteří neprožili zrovna tak oslnivou sezonu, jako egyptský střelec…

Fanoušci na sociálních sítích se tak předháněli v kritice nové verze populární hry.

„Salah má hodnocení 88? Nová FIFA bude stát opravdu za houby…,“ napsal jeden z nich.

„Tomu ani nejde uvěřit, jak může být Dybala ohodnocený lépe než Salah? Bože…,“ dodal další z fandů.

Někteří dokonce prohlásili, že raději zůstanou u předchozí verze FIFA.

Nejlepší hráči v nové verzi budou Cristiano Ronaldo a Lionel Messi (94), které následuje Brazilec Neymar (92). Kevin De Bryune, Luka Modrič, Eden Hazard a Luís Suárez pak mají shodně 91 bodů. (jaz)


Diváci v České republice mohou zápasy anglické fotbalové Premier League, italské Série A, německé Bundesligy či španělské LaLigy sledovat v přímých přenosech na DIGI TV. Kompletní přehled vysílání DIGI TV je k dispozici na stránkách https://www.digisport.sk/program/.