Neymar by mohl znovu změnit angažmá, PSG se ho však vzdát nechce...

Real Madrid chce po odchodu své největší hvězdy Cristiana Ronalda přívést jako náhradu Brazilce Neymara z PSG. Pařížané se však nejdražšího hráče světa jen tak vzdát nechtějí. Neymara hodlají udržet pomocí královského platu, Brazilec by se tak mohl po boku Lionela Messiho stát nejlépe placeným hráčem na světě.

Odchod Cristiana Ronalda do Juventusu byl pro mnohé šokující, to přesto, že Portugalec už po letošním triumfu v Lize mistrů naznačil, že Madrid nejspíš opustí. Ambiciózní Real tak bude muset během letní přestávky najít adekvátní náhradu, která by mohla pětinásobného držitele Zlatého míče zastoupit.

Spekuluje se o několika jménech jako jsou Harry Kane, Kylian Mbappé či Eden Hazard. Hlavním cílem Realu je ale Brazilec ve službách PSG Neymar. Nejdražší hráč světa se netají tím, že v hlavním městě Francie není spokojený a nabídkou Realu by nepohrdl.

Toho jsou si však v PSG vědomi a tak pro Neymara údajně chystají vskutku královskou nabídku.

Neymar po loňském přestupu z Barcelony podepsal v Paříži pětiletý kontrakt, díky kterému si přijde na 37 milionů euro ročně (necelá miliarda korun). Nyní mu bohatý klub nabízí plat srovnatelný s tím, který pobírá Lionel Messi v Barceloně, tedy 50 milionů euro (1,3 miliardy korun). (jaz)