Sparta do svých řad láká zkušeného slovenského reprezentanta...

Sparta Praha chystá posílení obranné řady. Na Letnou by měl v létě přijít slovenský reprezentační stoper Ján Ďurica. Zkušený obránce v současnosti nastupuje v dresu Trabzonsporu, kde však po sezoně skončí. S informací přišel deník Šport.

Posílení obrany bude pro Spartu v letních měsících prioritou, na stoperu během letošní sezony příliš nepřesvědčil David Hovorka, loňskou posilu z Turecka Semiha Kayu zase trápí častá zranění. Na stoperu tak musel často zaskakovat zimbabwský reprezentant Costa, jehož pozice je však spíš na levém beku.

Problémy, alespoň pro příští sezonu, by tak mohl vyřešit právě Ďurica. Slovenský obránce strávil velkou část kariéry v ruském Lokomotivu Moskva, před přestupem do Ruska působil v Artmedii Petržalka, kterou dovedl v roce 2005 senzačně do Ligy mistrů. Se slovenskou reprezentací se pak zúčastnil MS 2010 a mistrovství Evropy 2016. Od roku 2016 působí v tureckém Trabzonsporu.

Sparta vábí i Rusnáka ze Salt Lake City a švédského reprezentanta

V posledních dnech se hovořilo i o přestupu jiného slovenského hráče do Sparty, a to ofenzivního záložníka Alberta Rusnáka z amerického klubu Real Salt Lake. Slovenského reprezentanta si však klub cení na 7 milionů eur (cca 180 milionů korun), což odmítá pražský celek zaplatit.

Už začátkem května se pak se Spartou spojoval také přestup švédského pravého obránce, reprezentanta Linuse Wahlqvista z Norrköpingu. Zatím ale není stále jasné, zdali Sparta transfer bývalého kapitána švédské jednadvacítky dotáhne, Wahlqvist by měl být k mání za zhruba 50 milionů korun. (jaz)