Petra Čecha a jeho Arsenal bude trénovat Španěl Unai Emery, který přišel z PSG.

Nejlepší český fotbalista Petr Čech má nového trenéra. V Arsenalu ho od léta povede bývalý kouč Paris Saint-Germain či Sevilly Unai Emery. Ten v londýnském klubu nahradil Arséna Wengera, který v klubu končí po dlouhých 22 letech.

„Unai má za sebou skvělé výsledky, vychoval několik nejlepších evropských hráčů a hraje pohledným a progresivním stylem, který k Arsenalu perfektně sedí,“ uvedl na adresu šestačtyřicetiletého španělského kouče výkonný ředitel Arsenalu Ivan Gazidis.

Emery strávil poslední dva roky v Paris St. Germain, kde nedávno skončil poté, co s klubem vyhrál francouzskou ligu. V Lize mistrů letos došel s ambiciózním celkem pouze do čtvrtfinále, loni Pařížané vypadli dokonce už v osmifinále.

Před příchodem do Paříže vedl Emery tři roky Sevillu a třikrát v řadě s ní vyhrál Evropskou ligu. Za sebou má také působení ve Spartaku Moskva nebo Valencii.

„Unai Emery má za sebou skvělé úspěchy se Sevillou a PSG, tak doufám, že na ně naváže i s Arsenalem,“ uvedl v prohlášení přes agenturu Sport Invest Petr Čech.

Šestatřicetiletý gólman před pár dny ovládl už podvanácté v kariéře anketu Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu ČR. V Arsenalu ale nejspíš o místo jedničky svede těžký boj, spekuluje se totiž o příchodu německého reprezentanta Bernda Lena z Bayeru Leverkusen.

Ligové zápasy Arsenalu a dalších superklubů anglické Premier League mohou diváci v Česku sledovat na DIGI TV, která exkluzivně vysílá také španělskou La Ligu a německou Bundesligu. (jaz)