Byznysové zpravodajství ze dne 23. 3. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě


Uskuteční se první přímý let mezi Austrálií a Evropou

První přímý komerční let mezi Austrálií a Evropou se uskuteční v sobotu na trase Perth – Londýn dlouhé 14 498 kilometrů a potrvá zhruba 17 hodin, v závislosti na síle větru.

Tísňové volání z aut eCall jde v dubnu do ostrého provozu

Systém automatického tísňového volání eCall začne od 1. dubna fungovat v ostrém provozu. Od tohoto data budou mít výrobci povinnost instalovat palubní jednotky systému do všech nových modelových řad osobních aut a nákladních vozidel do 3,5 tuny homologovaných pro evropský trh.

Kofole loni klesly tržby na sedm miliard

Nápojářské skupině Kofola loni klesly tržby meziročně o 0,5 procenta na 6,96 miliardy korun. Ukazatel EBITDA (zisk před započtením úroků, daní a odpisů) jí klesl o 10,7 procenta na 950,2 miliónu korun a provozní zisk o 28,9 procenta na 385 milionu korun.

Česká počítačová hra Chuchel získal herního Oscara za nezávislou tvorbu

Česká hra Chuchel získala tzv. herního Oscara pro nezávislé vývojáře za vizuální zpracování na festivalu herní tvorby Independent Games Festival 2018 v San Francisku. Nezávislá studia jsou společnosti, které si své hry vytváří a také si je samy vydávají.

Americká banka Citigroup zpřísní podmínky pro prodejce zbraní

Americká banka Citigroup přestane poskytovat své služby firmám, které prodávají zbraně neprověřeným zákazníkům nebo mladším 21 let. Banka je kvůli tomu ochotna obětovat část příjmů. Ke změně politiky přistoupila v reakci na únorovou střelbu ve škole v Parklandu na Floridě.

(jaz)