Byznysové zpravodajství ze dne 22. 3. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě


Tesla má nový systém odměn. Musk nebude mít stálý plat, přesto může získat až bilion korun

Akcionáři amerického výrobce elektromobilů Tesla schválili nový systém odměňování generálního ředitele Elona Muska pro příštích deset let. Musk po tuto dobu nebude dostávat stálou mzdu, bude mít ale nárok na odměny v akciích v případě splnění stanovených cílů, mohl by tak získat přes 50 miliard dolarů (zhruba bilion korun).

YouTube zakáže videa o prodeji a výrobě zbraní

Internetový portál YouTube se rozhodl zakázat sdílení videí, která se týkají přímého prodeje střelných zbraní nebo obsahují návody k jejich výrobě. Rozhodnutí přišlo několik týdnů po střelbě na škole ve floridském Parklandu, při které zahynulo 17 lidí, píše agentura AP.

Firma One Energy & One Mobile přestala dodávat zákazníkům plyn a elektřinu

Firma One Energy & One Mobile z Ostravy přestala dodávat zákazníkům elektřinu a plyn. Vyplývá to ze čtvrtečního vyjádření firmy a Operátora trhu s elektřinou (OTE). Podle dat OTE dodávala společnost na konci letošního února elektřinu 15 057 a plyn 8 326 zákazníkům.

Praha přidá 438 miliónů na opravu mostů a lávek

Pražský magistrát přidá Technické správě komunikací (TSK) na letošní opravy mostů, lávek a silnic přes 438 miliónů korun a 113 miliónů pak půjde na běžnou údržbu komunikací. Dalších víc než 200 miliónů dostane firma na provoz tunelu Blanka. Přidělení peněz ve čtvrtek schválili pražští zastupitelé.

Textilce Pegas klesl zisk o 40 procent na 221 milionů korun

Výnosy znojemské textilky Pegas Nonwovens se loni meziročně zvýšily o sedm procent na 220,8 milionu eur (5,6 miliardy korun). Čistý zisk naopak klesl téměř o 40 procent na 8,7 milionu eur (221 milionů korun). Růst tržeb ovlivnily vyšší prodeje díky otevření nové výrobní linky a růst cen polymerů.

(jaz)