Prezident Zeman půjde do debat se svým vyzyvatelem Jířím Drahošem.

Prezident Miloš Zeman poruší svůj slib, že před druhým kolem prezidentských voleb nepůjde do žádné debat. Zeman oznámil, že přijímá výzvu svého oponenta ve druhém kole Jiřího Drahoše a utká se s ním v televizním duelu.

Zeman připustil, že debaty mohou být dvě, více debat se však už účastnit odmítá.

Zemanův oponent ve druhém kole prezidentské volby Jiří Drahoš ve svém projevu vyzval prezidenta Miloše Zemana, aby přehodnotil svůj předchozí slib. Naopak již před prvním kolem opakovaně odmítal diskutovat hradním mluvčím Jiřím Ovčáčkem, pokud by Zeman do do debaty nešel. „Jiří Ovčáček není prezidentský kandidát, tím je to vyřešeno. Byl bych rád, kdyby Miloš Zeman šel diskutovat, ale dále nebudu vykřikovat do větru, aby slezl z Hradu. To je na něm,“ upřesnil Drahoš.

Poražený kandidát Michal Horáček nabídl Drahošovi k bezplatnému využití reklamní plochy, které má v rámci kampaně pronajaté. K podpoře Drahoše ve druhém kole vyzval i poražený kandidát Mirek Topolánek.

Dosavadní prezident Miloš Zeman v prvním kole volby získal necelých 39 procent hlasů, druhý Jiří Drahoš obdržel 26 a půl procenta hlasů. Třetí místo obsadil překvapivě někdejší spolupracovník prezidenta Václava Havla a bývalý velvyslanec ve Francii Pavel Fischer, kterého podpořila více než desetina voličů. Naopak propadl bývalý premiér a expředseda ODS Mirek Topolánek, který oslovil jen čtyři a půl procenta voličů.