Miloše Zemana se ve volební místnosti pokusila obejmout nahá žena. Ochranka ženu zneškodnila.

Prezidentské volby okořenilo „představení“, jehož aktérem byla hlava státu. Miloše Zemana se před volební urnou pokusila obejmout nahá žena. Prezident se pak přirovnal ke Svatému otci, jenž byl kdysi vystaven podobnému „ataku“. Nahou ženu ochranka zneškodnila a Zeman z incidentu vyvázl bez zjevné fyzické újmy. 

Ve volební místnosti, do které přišel volit prezident Zeman, se vysvlékla žena a s nápisem v angličtině. S nezřetelnými výkřiky přirovnávajícími Zemana k Putinovi běžela k prezidentovi. Při kontaktu s hlavou státu proti ženě zakročila Zemanova ochranka.

Následně Zemana, aniž odvolil, odvedla z volební místnosti.

Po návratu do volební místnosti Zeman řekl, že je poctěn, protože ho napadla aktivistka skupiny Femen, která útočila i na papeže.

Dotyčná žena byla před Zemanovým příchodem mezi novináři. V okamžiku, když se chtěl prezident před volební komisí legitimovat, si sundala košili a rozběhla se k hlavě státu.

Ochranka ženu srazila k zemi a odtáhla ji pryč.

„Jsem poctěn, že napadli i mě,“ prohlásil Zeman.

K akci se následně přihlásilo hnutí Femen.

„Vzdor hnutí Femen,“ řekl prezident.

 „Tak jsme vám vlastně nabídli jedno představení navíc,“ okomentoval Zeman svoji účast ve volbách hlavy státu při odchodu z volební místnosti. (sfr)